30.8.2010



Kiitos Sumille tästä tunnustuksesta. Tässä seitsemän asiaa minusta:

1. En pysty menemään nukkumaan ennenkuin keittiö on siivottu ja blinkattu puhtaaksi 
2. En ole edelleenkään päässyt eroon viimeisimmän raskauden raskauskiloista :(
3. Hirveä stressi jo siitä, että hoitovapaa loppuu vuoden päästä
4. Nautin kotiäitinä olosta
5. En tiedä mikä haluaisin isona olla
6. En omaa mitään ammattia
7. Kärsin jatkuvasta vauvakuumeesta :D 

Haluan antaa tämän eteenpäin kaikille täällä blogissa vieraileville! :) 

Pojalle synttärikakkua


Kuuden munan sokerikakkupohja, kahdella täytevälillä. Kostutus sekamehulla.

1. Täyte:
Survottua mansikkaa
rahkaa
floravispiä
mansikka crushia
liivatetta
sokeria

2. Täyte:
flora vispiä
vaniljanmakuistarahkaa
liivatetta
Daim-rakeita

Reunapursotukset Wilonin pastavärillä värjättyä  flora vispiä, ruskeat kiehkurat Wiltonin pastavärilä värjättyä flora kuohua! Kuohulla saa hyvin kyllä pursoitettua, suosittelen!

Sankarin äiti hommasi itse kuvan Tiimarista :)  

  

 

22.8.2010

10 000 Kävijämäärä rikki poikki pöks poks!!!

10 000 
On ihan T-A-J-U-T-O-N määrä ihmisiä. Mun sivulla. Huh huh! 
Ja kun kaikki muutkin, niin kaippa tässä pitää joku arvonta pystyyn pykästää! Itsellä on aina niiiin huono arpaonni(paitsi että FB:ssä olen voittanut 2kertaa kesän aikana Sisustus Amalian sivuilla ;) )  etten ole koskaan, enkä ikinä voittanut mitään missään blogien arvonnoissa... Mutta, koska haluan ilahduttaa Teitä, niin Teistä joku voittaa! Sen lupaan :) 

Ja mitä Teidän pitää tehdä? No, ensinnäkin kehua kuinka ihania herkkuja täällä on, ja kuinka taitava olen jne jne ;) No ei vais! ;D
Mutta, jokainen joka leipoo tai tekee ruokaa, voisi kertoa mikä on ikinä turhin ostos keittiöön, ja mikä taas on se vekotin/vempele/vempain/esine mitä tulee käytettyä eniten? Ja, käytättekö eri juttuja ja hökötyksiä vuodenaikojen mukaan? Oletteko siihen kiinnittäneet huomiota? 

Ja hei vielä, Jouluun on enää 4 kuukautta!!!! Jippijaijeeeeee!!! Ja mullapas onkin jo suurinosa lahjoista hankittu, jes! Jotain oppinut vuosien varrelta kuitenkin ;) 

Sen pidemmittä puheitta, arvonta päättyy about 2vkon päästä!

Tsemppiä ja Onnea Matkaan! Olette tärkeitä, ilman teitä ei olisi tätäkään blogia! Pus!

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT! KIITOS KAIKILLE OSALLISTUJILLE! 

Britatorttu uudessa "muodossa"


Pohjan tein kaksin kertaisena, tai oikeastaan kaksi kertaa :) Kaksi pellillistä siis... Ja Ohje löytyy täältä. 

Täytteeksi laitoin "moussen", joka sisälsi:

5 kpl liivalehtiä
2 purkkia flora vispiä
purkki maitorahkaa
500g pakastemansikoita survottuna
sokeria tarpeeksi
jäisiä vadelmia 

Päällä tortussa onpi purkillinen flora vispiä, kiiwiä ja pakaste mansikoita sulatettuna ja pilkottuna, sekä valkosuklaata pilkottuna 

Savulohipiirakka


Ensimmäisenä kiitokset hyvästä ohjeesta Niinalle :) 

pohja:

150g huoneenlämpöistä voita
4 dl  vehnäjahoja
4 rkl kylmää vettä

täyte:

300g kylmäsavulohta
purjoa
sipulia 
tilliä
1dl juustoraastetta
puolikas sitruunanmehu
2dl kermaa
3munaa

 Pehmitä sipuleita ja purjoa pannussa, lisää lohi ja tilli ja sitruunamehu ja hauduta hetki.
Täytteet pohjan päälle, sitten juustoraaste ja munakermaseos.
200 astetta n.30min. 

Vaahtokarkkimassan kokeilua


4 munan sokerikakkupohja 

Kostutus sekamehulla

1.Täyte

150g soseutettua  pakastemansikkaa
sokeria tarpeeksi
1dl floravispiä
1dl maitorahkaa
3 liivatetta

2.Täyte

purkki sitruunarahkaa
purkki floravispiä
sokeria tarpeeksi
3liivatetta

Kakun pinnan sivelin flora vispillä, päällä Ihka Ekaa kertaa itse tehty vaahtokarkkimassa :) Eikä jää kyllä vikaksi kerraksi, tästä se lähtee :) !!!! 

Vaahtokarkkimassan valmistin Kinuskikissan ohjeen mukaan : http://www.kinuskikissa.fi/?p=176 

Hello Kittyä


7 munan sokerikakkupohja

Kostutettu sekamehulla

Täyte:
6kpl liivatelehteä
500g survottua pakastemansikkaa
sokeria tarpeeksi :) 
5dl Flora Vispiä
2 prk maitorahkaa 

Pursotukset Wiltonin pastavärillä värjättyä Flora Vispiä.
Koristeet sokerimassaa/marsipaania. 


Kerros hyydykekakku


Suklaamansikka hyydykekakku

(iso, isoon vuokaan tehty)

pohja:

300g digestivekeksejä murskattuna
150g sulatettua voita

Suklaakerros:

4 liivatelehteä + 0,5dl kuumaa vahvaa kahvia

1 levy suklaata, itse käytin 200g Rainbown tummaa leivontasuklaata

200g maustamatonta tuorejuustoa

3/4 dl sokeria

1 tl vaniliinisokeria

2 munan keltuaista

2 munanvalkuaista + 3/4 dl sokeria

2 dl kuohukermaa

Hienonna keksit ja sulata margariini. Sekoita. Painele vuuan pohjalle. Itse olen laittanut irtopohjavuuan ne irtoreunat vain kakkulautasen päälle, ja tehnyt siihen. Eli en sitä pohjaa käyttänyt ollenkaan... 

Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kuumaan kahviin.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu suklaa, sokeri, vaniliinisokeri, munankeltuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. (teen nämä vaahdotukset yleensä ihan ekana valmiiksi). Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseoksen joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia ennen seuraavaa täytettä.

Mansikkatäyte:

4 liivatelehteä + 0,5dl kuumaa vettä/mehua

500g mansikoita, itse survoin ne sauvasekottimella ihan "soseeksi".

200g maustamatonta tuorejuustoa

3/4 dl sokeria

1 tl vaniliinisokeria

2 munan keltuaista

2 munanvalkuaista + 3/4 dl sokeria

2 dl kuohukermaa

Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mansikat.
 Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen/mehuun.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, soseutettu mansikka, sokeri, vaniliinisokeri, munankeltuaiset. 

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. (teen nämä vaahdotukset yleensä ihan ekana valmiiksi). Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseoksen joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Suklaakiille (otettu mallia www.kinuskikissa.fi)

6 liivatelehteä
2 dl tummaa kaakaojauhetta
1½ dl sokeria
6 dl kevytmaitoa
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, sekoita muut aineet kattilaan ja kiehauta. Lisää liivalehdet joukkoon ja sekoita. Laita lavuaariin kylmää vettä ja kattila sinne jäähtymään n.20minuutiksi. Sen jälkeen kaada hyytyneen kakun päälle, ja laita jääkaappiin takaisin hyytymään ainakin 2-3 tunniksi.

20.8.2010

Oman lapsen tylsät tarjoilut :D


  

   


   

   

   

   

 

Voiko oma lapsi enää tylsempää kakkua saada? Kun äiti herää 20min ennen vieraiden tuloa, kun äiti ei kerkeä muilta kakuiltaan, kun sankarin isosiskolla on ideoita enemmän kuin kymmenen, niin kai silloin tulos on tämä? Mutta sanotaanhan sitä; moni kakku päältä kaunis, sisältä.... ;) Joten...

Mutta anyway, ekaa kertaa kokeilin tehdä itse (okei, toista kertaa mut se eka olikin ihan täysin floppi!!) vaahtokarkkimassaa, ja oi kuinka helppoa se oli!!! Ei jää viimeiseksi kerraksi! Im'n love!

Kakku on neljän munan sokerikakku pohja, toisessa välissä rahkalla terästettyä mansikkamoussea, toisessa välissä sitruunamoussea. 

Juustokakku taasen on mauiltaan mansikkaa ja suklaata, ohjetta myöhemmin! 

Huomenna jatkuu juhlat, joten keittiöö kohden!! 

Toisena päivänä tarjolla oli eiliset jämät, ja "uutena" marjainen britatorttu, savulohipiirakka ja broileriananaspiirakka! Ohjetta pukkaa myöhemmin!

Rakas Kirppuni on nyt 2v <3  

Prinsessakakkua osa...?


Kuuden munan sokerikakkupohja, väleissä rahkalla terästettyä mansikkamoussea. Kostutus mehulla. Päällä vaahtismassassa "kuori", sokerimassa koristeet. Reunoilla Wiltonin pastavärillä värjättyä Flora Vispiä.

Onnea Sara 3v!!!! 

19.8.2010

PIkku Murunen 2v


" Mistä on pienet tytöt tehty, mistä on pienet tytöt tehty?
Sokerista kukkasista inkivääristä kanelista;
Niistä on pienet tytöt tehty ! "


Pikku Rakas Kirppuseni on jo 2 vuotta <3

Kaksi raskasta vuotta takana, mutta mahtuu vuosiin paljon hyvääkin. Ja ihanaa. Ja Rakasta :) 

Elämä jatkuu, ja mulla on ihanat lapset! 

17.8.2010

Ihana piirakka :)

  

  


Mimmiltä bongasin reseptin, ja aivan mahtavaa piirakkaa tuli ja oli!! Suosittelen kyllä!!

Tässä ohje suoraan kopioituna:

Mustikka-murupiirakka
(50 cm leveän uunin pellillinen)

Taikina:

4 munaa
3dl sokeria
½ dl maitoa
1½ dl sulatettua margariinia tai voita
4 ½ dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4-5 dl kokonaisia mustikoita

Pinnalle muruseos:

1 dl vehnäjauhoaja
25 g voita tai margariinia kovana
½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen maidon ja margariinin kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ( minä laitan aina kaksinkertaisen paperin) ja ripottele mustikat päälle. Nypi muruseoksen ainekset käsin ryynimäiseksi ja levitä mustikoiden päälle. Paista n.200 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin värinen ja kypsä. Varo, ettet paista piirakkaa liian kuivaksi.

Huom! Isolle 60 cm leveän uunin pellille kannattaa ohje tehdä 1½ kertaisena....

14.8.2010

Prinsessakakkua

Kolmekymppis kakku kuvalla!

Suur kiitokset Rouva V:lle ja E:lle! Heidän kauttaan tuli kuva, ja palvelu on erinomaista! Täällä päässä oli lievää "sähläystä", mutta silti saimme kuvan super nopeassa ajassa! Mahtavaaaaa!!!!


 
 

Kuivakakku

Jotenkin ihanaa että nykyään löytyy erilaisia kuivakakku-vuokia. Ja mikä parasta; Prismasta olen löytänyt niitä superedullisesti, alle kymmenen euron!!! Kun joistain liikkeistä ostaessa ne kustantaa jopa 20-30euroa!!!! Huh!

Yksi vuoka oli seissyt jo jonkin aikaa kaapissa, joten oli jo aika testata sitä! Samalla pääsi testaukseen myös Kyökkiksen jugurttikakku-ohje! Helppo, Nopea ja Herkullinen! Suosittelen!  

1 kakku:

5 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

1 tl soodaa

1 tl vaniljasokeria

3 dl mansikkaraparperijogurttia

2 munaa

200 g sulaa margariinia

Sekoita kaikki aineet keskenään. Paista rasvatussa vuuassa 175 asteessa n. 45 minuuttia.
 
 

8.8.2010

Rimpsessakakkua 3v:lle


 

Ei tauti tätä ilmaa, eihän tässä saa edes kakkuja onnistumaan!!!!! ARGH!!! Katsokaa nyt noita, sokerimassa (sekotettu myös marsipaania), käyttäyty TODELLA huonosti :( Hitto vieköön, en ala!!!!

Väleissä mansikkamoussea rahkalla.  

6.8.2010

Koristelu kursseja tms.

http://www.confetti.fi/epages/Confetti.sf/secROlvtKINV3w/?ObjectPath=/Shops/Confetti/Categories/CONFETIN_KURSSIT

Täältä löytyy Confetin syksyn kurssitarjonta. Olisi kiva päästä, jos oppisi helppoja ja uusia niksejä :) 

Olisi myös itse kiva järjestää/pitää joitan kakkukursseja, kimpassa tehdä ja toteuttaa... 

4.8.2010

Voihan Ihana Unelma


   

Kiitos ensinnä Terhille (tiedät kyllä jos ja kun luet tätä) siitä, että kysyi Britatortusta. En ole koskaan tehnyt, aina on pitänyt. Nyt oli aika kokeilla. Ja voi luoja kuinka hyvää!!!! Tästä tulee kyllä yks suurimmista lemppareista, vielä kun kokeilee eri versioita ja vääntää ja kääntää :) 

Ohje otettu K-superkaupan Kesäherkut-kirjasesta

Britatorttu 8:lle 

pohja:
150g voita huoneenlämpöisenä
1½ dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl maitoa

marenki:
 4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria

väliin:
4dl vispikermaa
 2 rkl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
1 l mansikoita

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea.

3. Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se terävällä veitsellä puoliksi. Irrota paistopaperi.

4. Puhdista ja paloittele mansikat. 

5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokereilla.

6. Nosta torttulevy tarjoiluvadille. Levitäkerma levylle ja lusikoi päälle mansikat. Nosta toinen torttulevy päälle. Koristele esimerkiksi tuoreilla mansikoilla ja mansikanlehdillä.

Vinkki! Pohjalevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä. Tällöin pohjalevyä on helpompi käsitellä ja torttu pysyyy raikkaana pidempään.