13.2.2010

Kevyempi Kahvikakku



Hyydytetty kahvitorttu
16 annosta
pohja:
2munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
kostuttamiseen:
1dl vahvaa kylmää kahvijuomaa
täyte:
6 liivatelehteä
3 dl vahvaa kylmää kahvijuomaa
1 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
2 keltuaista
1 rkl vaniljasokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa (rarvaa max 5%)
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniliinikastiketta
2 valkuaista
koristeeksi:
1rkl suklaa strösseleitä tai vastaavia...
1. vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjahot, mantelijauhe sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
2. Peitä irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista pohjaa 175 asteen uuninlämmössä noin 20 min.
3. Irrota vuoan reuna ja pese ja kuivaa se. Kiinnitä reuna takaisin paikalleen.
4. Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
5. Sekoita kahvijuoma, sokeri, perunajauhot ja keltuaiset keskenään pienessä pinnoitetussa kattilassa. Kuumenna seos kiehumispisteeseen koko ajan hyvin sekoittaen. Ota kattila levyltä pois, kun kiisseli on saonnut. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan kiisseliin.
6. Mausta kiisseli vaniljasokerilla ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita tuorejuusto kiisselin joukkoon.
7. Vatkaa vaniliinikastike vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita molemmat vaahdot varovasti nostelemalla muiden täyteaineiden joukkoon.
8. Kostuta torttupohja kahvilla ja levitä täyte päälle. Anna tortun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
9. Irrota vuoan reunat ja nosta torttu tarjoiluastialle. Koristele pinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti