7.4.2010

Nopeat suolaiset




Ei niin kauniita, mutta sitäkin herkullisempia :)

Kerran tässä taannoin kyläiltiin, ja siellä Emäntä oli tehnyt tälläisiä herkkuja - ne kyllä olivat paljon, paljon kauniimpia - ja maku oli niin hyvä että päätin että näitä teen kotonakin!!

Pohjat on pakastimest löytyneitä joulun joulutorttu pohjia. Yksi levy puoliksi. Sillä välin kun pohjat suli, laitoin tomaattimurskaa voin kanssa kattilaan, mausteita joukkoon. Sipulia suikaloin ja paahdoin/paistoin pannulla. Taikinat voidellaan kananmunalla ja sitten päälle ensin tomaattimurskaseosta, sitten sipulia oman maun mukaan, sitten kirsikkatomaatti puolitettuna ja vielä lusikallinen vihreääpestoa ja ranskankermaa sekoitettuna yhdeksi "tahnaksi". Uunissa 200-225 astetta kunnes on kauniin värisiä.. Minulla taisi olla hetken liian kauan :/
 Päälle vielä kun olisi saanut basilikanlehden ;) !! MUOKS: Eilen kuulin että tämä keneltä reseptin "nappasin", oli aittanut tuon pestoranskankerma-tahnan vasta kun piiraat tuli uunista. Ihme siis että omat oli rumia ;)

Taikinaa jäi, joten poika halusi tehdä itse muutaman viinerin. (mansikkamarmeladia, vaniljakreemiä ja värillistä raesokeria). Ja ensisijaisen tärkeää oli, että äiti laittaa kuvan esille :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti