Mimmiltä bongasin reseptin, ja aivan mahtavaa piirakkaa tuli ja oli!! Suosittelen kyllä!!
Tässä ohje suoraan kopioituna:
Mustikka-murupiirakka
(50 cm leveän uunin pellillinen)
Taikina:
4 munaa
3dl sokeria
½ dl maitoa
1½ dl sulatettua margariinia tai voita
4 ½ dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4-5 dl kokonaisia mustikoita
Pinnalle muruseos:
1 dl vehnäjauhoaja
25 g voita tai margariinia kovana
½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen maidon ja margariinin kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ( minä laitan aina kaksinkertaisen paperin) ja ripottele mustikat päälle. Nypi muruseoksen ainekset käsin ryynimäiseksi ja levitä mustikoiden päälle. Paista n.200 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin värinen ja kypsä. Varo, ettet paista piirakkaa liian kuivaksi.
Huom! Isolle 60 cm leveän uunin pellille kannattaa ohje tehdä 1½ kertaisena....
(50 cm leveän uunin pellillinen)
Taikina:
4 munaa
3dl sokeria
½ dl maitoa
1½ dl sulatettua margariinia tai voita
4 ½ dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4-5 dl kokonaisia mustikoita
Pinnalle muruseos:
1 dl vehnäjauhoaja
25 g voita tai margariinia kovana
½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen maidon ja margariinin kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ( minä laitan aina kaksinkertaisen paperin) ja ripottele mustikat päälle. Nypi muruseoksen ainekset käsin ryynimäiseksi ja levitä mustikoiden päälle. Paista n.200 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin värinen ja kypsä. Varo, ettet paista piirakkaa liian kuivaksi.
Huom! Isolle 60 cm leveän uunin pellille kannattaa ohje tehdä 1½ kertaisena....
Aijaa!:) en pahemmin nähnyt muita kun huonetoverini kun ei kauheasti liikuttu huoneen ulkopuolelle.olin siellä synnyttäneiden osastolla 18.8-21.8.09.
VastaaPoistahaha :D sitä sattuu..
VastaaPoista