19.12.2010

Täytetyt Tomaatit & Paahdetut Valkosipulit


 Risotto-riisillä täytetyt tomaatit (4 kpl, kahdelle)

4 suurta tomaattia
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä reilu loraus
¾ dl risotto-riisiä
¾ dl vettä
kourallinen tuoreita basilikanlehtiä
mustapippuria
suolaa
(halutessasi: raastettua parmesania)

Leikkaa tomaattien yläpäästä pieni siivu pois, ikään kuin siis tomaatilla olisi “kansi”. Koverra kaikki sisälmykset (mehu, siemenet ja liha) kulhoon. Kalastele kulhosta lihat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi, pistä takaisin kulhoon.

Silppua sipuli ja valkosipuli paistinpannussa (tai kasarissa, jos paistinpannuusi ei ole kantta). Kuumenna pannulla öljy ja kuullota sipuli ja valkosipuli läpikuultavaksi. Lisää arborio-riisi ja kuullota muutama minuutti kunnes sekin muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sen jälkeen tomaatin sisälmykset, vesi, basilika, suola ja mustapippuri. Peitä kannella ja anna poreilla hiljaisella lämmöllä n. 10 minuuttia. Lisää valmiiseen täytteeseen raastettu parmesan, jos haluat.

Sivele tomaatit oliiviöljyllä ja täytä sen jälkeen riisillä. Laita paistonkestävään vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 75 minuuttia. Anna vetäytyä vartin verran ennen tarjoilua
.

~~~~~~~~

Valkosipulit paahdetaan kokonaisina, ja kynnet voi vain puristaa ulos kuorista. Niitä voi laittaa esim. leivän päälle, pestoon, pastaan, keittoihin tai vaikka syödä muiden uunissa paistettujen vihannesten kanssa. Todellinen herkku on viipale tuoretta patonkia, jonka päällä on hummusta ja muutama paahdettu valkosipulinkynsi. Näitä voi syödä lämpiminä suoraan uunista, mutta voit paahtaa valkosipuleita myös valmiiksi ja säilyttää niitä jääkaapissa, josta voit sitten nakella niitä eri ruokiin. Tarkkaa säilymisaikaa en osaa sanoa, mutta kyllä näitä uskaltaa syödä niin kauan kuin näyttävät ja tuoksuvat hyviltä.

Paahdetut valkosipulit

Käytä hyviä ja tuoreita, kokonaisia valkosipuleita. Leikkaa valkosipulin yläosa pois niin, että jokaisesta kynnestä tulee pieni osa esille kun katsot valkosipulia ylhäältä alas päin.

Laita valkosipulit paistonkestävään vuokaan, sipaise päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla - luonnollisestikin voit kokeilla myös eri mausteita ja yrttejä. Peitä valkosipulit foliolla ja paahda 175-asteisessa uunissa n. 50-60 minuuttia. Jos valkosipulit eivät meinaa ruskistua, ota loppuvaiheessa folio pois ja paista ilman foliota viitisen minuuttia.

 

Laitoin molemmat samaanaikaan uuniin, samaan uunivuokaan. Hyvää tuli, suosittelen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti