5.12.2010

Uuniperuna ja...

...sen moniuloitteinen elämä :D

Eräänä kauniina päivänä valmistin uuniperunaa, ihan silkasta "ateria kateudesta" :) No ei ihan, mut melkein. Tuttavapiirissä pari äitä kehuskeli päivän ruualla, joka sattui olemaan uuniperuna.
Ja hei daa, kuinka h-e-l-p-p-o ja nopea valmistettava tuo peruna onkaan!? Kysyinpähän vaan, oi miksi ei taaskaan ole ruuvit pyörineet päässänä? Öh! Perunat pestään, kääritään folioon ja uuniin tunniksi. Soosiin teet vaikka minuutissa: purkki chili-tonnikalaa ja vähän majoneesia, sekotus ja valmista on! Tai purkki kermaviiliä ja tzatsiki-dippi pussi - valmista on! 
Ja kuinka hienoa kokemus ja elämys lapsille tämä olikaan! Katsellaan kun punaiset perunat kääritään folioon, ja sitten siellä uunissä ne köllöttelee. Puristetaan, kuoritaan ja kaivetaan, nam!

Minä käytän rosamunda-perunaa tähän.

Rosamunda
Talviperuna, jonka löydät tavallisimmin punaisella merkitystä pussista.

Käyttötarkoitus
Rosamunda on yleisin uuniperuna, mutta se soveltuu mainiosti myös muihin perunaruokiin.

Keittolaatu
Rosamunda on keittotyypiltään jauhoinen yleisperuna. Se ei juurikaan raakatummu mutta keittotummumista voi esiintyä.

Tärkkelyspitoisuus
Jauhoiset perunat
16,0 % - 18,0 %

Soveltuu parhaiten
Perunamuusiin
Soseeksi
Sosekeittoihin
Uuniperunoiksi
Leivontaan

Käy myös
Keitettäväksi
Imellettyyn perunalaatikkoon

Millähän täytteellä Sinä söisit uuniperunasi?  

psst.vaihekuvia tulossa! 
 

1 kommentti:

  1. Niin, ajattele, mistä noi pikkuihmiset ilonsa ammentaa! Ja isommatkin.. :)
    Jaa-a, oliskohan joku kana-currytäyte mulle passeli?

    VastaaPoista