13.8.2011

Rapupiiras


 Ihan mielettömän hyvää!! Voin suositella! Ystävällä eka maistettu, resepti varastettu ja itse sitten tehty kanssa :) 

RAPUPIIRAS
Pohja: 100g sulatettua voita
250g Saaristolaisleipää
Täyte:
2 rasiaa ravunpyrstöjä a 400g
1/2 punasipulia
hienonnettua tilliä
6dl kevyt ranskankermaa
1tl suolaa
1tl mustapippuria
2rkl sitruunamehua
7 liivatelehteä

Hienonna 2/3 pyrstöistä ja jätät loput koristelua varten. Punasipuli hienonnetaan hyvin pieneksi. Täytteet vaan sekasin, kiehautetaan sitruunamehu, johon sitten liivate sulatetaan, ja sitten sekoitetaan täytteeseen, kaadetaan vuokaan ja jääkaappiin hyytymään.
 


3 kommenttia:

  1. Hei! Miten teit piiraan pohjan? Kuinka kauan kestää hyytyä? :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista!

    "Nypin/murustin" leivän käsin kulhoon, ja lisäsin sulatetut margariinin/voin ja sekoitin.
    Tein illalla seuraavaa päivää ajatellen, joten en osaa sanoa hyytyisikö lyhyemmälläkin ajalla, luultavasti kyllä!

    VastaaPoista
  3. Selvä, kiitos! Kerron sitten onnistuiko.

    VastaaPoista