Ihan mielettömän hyvää!! Voin suositella! Ystävällä eka maistettu, resepti varastettu ja itse sitten tehty kanssa :)
RAPUPIIRAS
Pohja: 100g sulatettua voita
250g Saaristolaisleipää
Täyte:
2 rasiaa ravunpyrstöjä a 400g
1/2 punasipulia
hienonnettua tilliä
6dl kevyt ranskankermaa
1tl suolaa
1tl mustapippuria
2rkl sitruunamehua
7 liivatelehteä
Hienonna 2/3 pyrstöistä ja jätät loput koristelua varten. Punasipuli hienonnetaan hyvin pieneksi. Täytteet vaan sekasin, kiehautetaan sitruunamehu, johon sitten liivate sulatetaan, ja sitten sekoitetaan täytteeseen, kaadetaan vuokaan ja jääkaappiin hyytymään.
Pohja: 100g sulatettua voita
250g Saaristolaisleipää
Täyte:
2 rasiaa ravunpyrstöjä a 400g
1/2 punasipulia
hienonnettua tilliä
6dl kevyt ranskankermaa
1tl suolaa
1tl mustapippuria
2rkl sitruunamehua
7 liivatelehteä
Hienonna 2/3 pyrstöistä ja jätät loput koristelua varten. Punasipuli hienonnetaan hyvin pieneksi. Täytteet vaan sekasin, kiehautetaan sitruunamehu, johon sitten liivate sulatetaan, ja sitten sekoitetaan täytteeseen, kaadetaan vuokaan ja jääkaappiin hyytymään.
Hei! Miten teit piiraan pohjan? Kuinka kauan kestää hyytyä? :)
VastaaPoistaKiitos kommentista!
VastaaPoista"Nypin/murustin" leivän käsin kulhoon, ja lisäsin sulatetut margariinin/voin ja sekoitin.
Tein illalla seuraavaa päivää ajatellen, joten en osaa sanoa hyytyisikö lyhyemmälläkin ajalla, luultavasti kyllä!
Selvä, kiitos! Kerron sitten onnistuiko.
VastaaPoista