Viettelysten kakku
(n.8 annosta)
100g hapankorppuja
75g voita
Kostutus:
1di maitoa
Täyte:
6kpl liivatelehtiä
2rkl sitruunamehua
2prk raejuustoa
3 keitettyä kananmunaa
1dl hienonnettua tilliä
1/2tl suolaa
2tl sitruunapippuria
2-3 valkosipulin kynttä
2prk kermaviiliä
(1dl vihreitä oliiveja hienonnettuna)
Koristeluun:
katkarapuja,tilliä, keitettyä kananmunaa (oliiveja)
Hienonna hapankorput ja sekoita sulatetun voin kanssa. Leikkaa
leivinpaperista irtopohjavuoan pohjan (halk. noin 24cm) kokoinen pala.
Levitä hapankorppuseos pohjalle. Kostuta pohja maidolla. Pane liivatteet
likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Purista
liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun. Yhdistä
raejuuston joukkoon munat, (oliivit), tilli mausteet, valkosipulit
puristettuna ja kermaviili. Sekoita liivate ohuena nauhana joukkoon. Kaada
täyte vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja
koristele!
Noita oliiveja en ole koskaan laittanut... Siksi laitoin ne sulkuihin...
Olen myös miettinyt että laittaisin ehkä kakkuun puolet kermaviiliä ja
puolet ranskankermaa, tolla kermaviilimäärällä kakusta tulee aika hapan!
Mutta makunsa tietysti kullakin...
Muuten kakku on helppo ja nopea tehdä! Katkarapuja olis vaan voinut olla hieman enemmän...
Kiitos Hennalle hyvästä ohjeesta!
16.7.2009
Viettelystenkakku
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti