23.8.2009

Ja jatkuu :)



Mukaan mahtui myös  "vanha tuttu" mustikkavalkosuklaakakku sekä "uusi tuttavuus" dooleyskakku. Mustikkakakku on aina niiiiin hyvää, dooleys oli pettymys mulle, mutta moni muu tykkäsi :) 



Valkosuklaatuorejuustokakku mustikoilla

pohja:

noin 200-250g digestive keksejä muruina

noin 100g margariinia

täyte:

8 liivatelehteä + 2 rkl kiehuvaa vettä

 2 levyä valkoista suklaata, joko pandan tai fazerin leivonta...

200g maustamatonta tuorejuustoa

3/4 dl sokeria

1 tl vaniliinisokeria

2 munan keltuaista

2 munanvalkuaista + 3/4 dl sokeria

2 dl kuohukermaa

Hienonna keksit ja sulata margariini. Sekoita. Painele irtopohjavuuan pohjalle. Itse olen laittanut irtopohjavuuan ne irtoreunat vain kakkulautasen päälle, ja tehnyt siihen. Eli en sitä pohjaa käyttänyt ollenkaan...

Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvaan kuumaan veteen.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu suklaa, sokeri, vaniliinisokeri, munankeltuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. (teen nämä vaahdotukset yleensä ihan ekana valmiiksi). Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseoksen joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Noin neljä tuntia ennen (viimeistään!!!) tarjoilua, kaada kakun päälle pussillinen pakastemustikoita, päälle vielä liivatelehti (kylmän veden kautta kiehuvaan mehuun). Kokeilin kerran pelkkiä mustikoita, mutta tulee ruman näköiseksi kun ekat palat kakusta leikkaa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti