17.10.2009

Valkosuklaajuustokakku



Valkosuklaatuorejuustokakku

pohja:

marie ja cappucinokeksejä muruina

noin 100g margariinia

täyte:

5 liivatelehteä + 2 rkl kiehuvaa vettä

1 levy valkoista suklaata, joko pandan tai fazerin leivonta...

200g maustamatonta tuorejuustoa

3/4 dl sokeria

1 tl vaniliinisokeria

2 munan keltuaista

2 munanvalkuaista + 3/4 dl sokeria

2 dl kuohukermaa

Hienonna keksit ja sulata margariini. Sekoita. Painele irtopohjavuuan pohjalle. Itse olen laittanut irtopohjavuuan ne irtoreunat vain kakkulautasen päälle, ja tehnyt siihen. Eli en sitä pohjaa käyttänyt ollenkaan... 

Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvaan kuumaan veteen.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu suklaa, sokeri, vaniliinisokeri, munankeltuaiset. 

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. (teen nämä vaahdotukset yleensä ihan ekana valmiiksi). Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseoksen joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti