11.5.2010

Ihana piirakka!

Pullahiireltä löysin ihanan reseptin:



Tässä resepti, suluissa mitä itse käytin.

n.27-30cm vuokaan

Pohja:

200g voita/margariinia

4 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

n. 4 rkl kylmää vettä



Täyte:

200g minitomaatteja (itse käytin oransseja sekä punaisia)

 1 prk (Pirkka) Öljymarinoitua fetajuustoa (masuatmatonta fetaa)

 2-3 rkl marinadi öljyä (3rkl yrttivalkosipuli creme bonjour ruuanlaittoon)

 1 tl timjamia (3-4 tl timjamia)

ripaus mustapippuria

kuorittuja auringinkukansiemeniä

 3 dl kermaa (2dl ruokakermaa + 1dl vettä)

 3 kanamunaa (2 munaa)

1 dl juustoraastetta



Sekoita rasva, suola ja jauhot keskenään. Lisää lopuksi vielä vesi. Sekoita massa tasaiseksi. Painele rengasvuokan tai piirakkavuokan pohjalle ja reunoille.

 Pilko tomaatit ja levitä ne sekä fetajuusto pohjan päälle. (jätä muutamia tomaatteja vielä päälle laitettavaksi) Levitä öljyä (laitoin maustejuuston kulhoon kerman yms kanssa) muutama lusikallinen vielä tomaattien päälle. Kaada kulhoon kermat, munat, timjami ja mustapippuri. Sekoita, niin että munien rakenne rikkoutuu. Sekoita sekaan vielä juustoraaste. Kaada seos tomaattien ja feta-juuston päälle. Laita päälle vielä loput tomaatit ja ripottele auringinkukansiemeniä.

 Paista 175 asteessa n. 60 min. (200 astetta ja 30min)

 

1 kommentti:

  1. Suolaiset piirakat on kyllä hyviä. Harmi vaan, kun lapset ei niistä niin välitä, ei tuu siksi kovin usein tehtyä..

    VastaaPoista