22.8.2010

Kerros hyydykekakku


Suklaamansikka hyydykekakku

(iso, isoon vuokaan tehty)

pohja:

300g digestivekeksejä murskattuna
150g sulatettua voita

Suklaakerros:

4 liivatelehteä + 0,5dl kuumaa vahvaa kahvia

1 levy suklaata, itse käytin 200g Rainbown tummaa leivontasuklaata

200g maustamatonta tuorejuustoa

3/4 dl sokeria

1 tl vaniliinisokeria

2 munan keltuaista

2 munanvalkuaista + 3/4 dl sokeria

2 dl kuohukermaa

Hienonna keksit ja sulata margariini. Sekoita. Painele vuuan pohjalle. Itse olen laittanut irtopohjavuuan ne irtoreunat vain kakkulautasen päälle, ja tehnyt siihen. Eli en sitä pohjaa käyttänyt ollenkaan... 

Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kuumaan kahviin.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu suklaa, sokeri, vaniliinisokeri, munankeltuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. (teen nämä vaahdotukset yleensä ihan ekana valmiiksi). Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseoksen joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia ennen seuraavaa täytettä.

Mansikkatäyte:

4 liivatelehteä + 0,5dl kuumaa vettä/mehua

500g mansikoita, itse survoin ne sauvasekottimella ihan "soseeksi".

200g maustamatonta tuorejuustoa

3/4 dl sokeria

1 tl vaniliinisokeria

2 munan keltuaista

2 munanvalkuaista + 3/4 dl sokeria

2 dl kuohukermaa

Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mansikat.
 Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen/mehuun.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, soseutettu mansikka, sokeri, vaniliinisokeri, munankeltuaiset. 

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. (teen nämä vaahdotukset yleensä ihan ekana valmiiksi). Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseoksen joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Suklaakiille (otettu mallia www.kinuskikissa.fi)

6 liivatelehteä
2 dl tummaa kaakaojauhetta
1½ dl sokeria
6 dl kevytmaitoa
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, sekoita muut aineet kattilaan ja kiehauta. Lisää liivalehdet joukkoon ja sekoita. Laita lavuaariin kylmää vettä ja kattila sinne jäähtymään n.20minuutiksi. Sen jälkeen kaada hyytyneen kakun päälle, ja laita jääkaappiin takaisin hyytymään ainakin 2-3 tunniksi.

2 kommenttia:

  1. Siis Lurps!!!! Mieletön suklaamansikkakakku,AiWan Ihana!!! Harmi kun en päässyt paikalle asti ihastelemaan ;( Tosin...you know? Krista

    VastaaPoista