4.8.2010

Voihan Ihana Unelma


   

Kiitos ensinnä Terhille (tiedät kyllä jos ja kun luet tätä) siitä, että kysyi Britatortusta. En ole koskaan tehnyt, aina on pitänyt. Nyt oli aika kokeilla. Ja voi luoja kuinka hyvää!!!! Tästä tulee kyllä yks suurimmista lemppareista, vielä kun kokeilee eri versioita ja vääntää ja kääntää :) 

Ohje otettu K-superkaupan Kesäherkut-kirjasesta

Britatorttu 8:lle 

pohja:
150g voita huoneenlämpöisenä
1½ dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl maitoa

marenki:
 4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria

väliin:
4dl vispikermaa
 2 rkl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
1 l mansikoita

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea.

3. Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se terävällä veitsellä puoliksi. Irrota paistopaperi.

4. Puhdista ja paloittele mansikat. 

5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokereilla.

6. Nosta torttulevy tarjoiluvadille. Levitäkerma levylle ja lusikoi päälle mansikat. Nosta toinen torttulevy päälle. Koristele esimerkiksi tuoreilla mansikoilla ja mansikanlehdillä.

Vinkki! Pohjalevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä. Tällöin pohjalevyä on helpompi käsitellä ja torttu pysyyy raikkaana pidempään.
 
 

2 kommenttia:

  1. Tottahan toki luin :) No nyt sit voi vissii tilata britaa :)

    VastaaPoista
  2. No kyllä voi! Se on vaan harmi tosiaan et mansikat ei oo ihan parhaimpia enää, kokeilen vielä Neten synttäreille ennen kuun loppua miten onnistuu pakastemansikoista, mut en usko et mitenkään huonosti :) Sen verran hyvää oli!

    VastaaPoista