10.10.2010

Onko tuoreen Pullan voittanutta?


 12 kappaletta
 
2,5 dl maitoa 
25 g hiivaa 
1 dl sokeria 
1,5 tl kardemummaa 
1 tl suolaa 
1 kananmuna 
100 g sulatettua margariinia 
8 dl vehnäjauhoja 

Voiteluun
1 kpl kananmuna 
 
Täyte
50 g pehmeää voita 
2 tl kanelia 
0,5 dl fariinisokeria 

Liuota hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää joukkoon puolet jauhoista puuhaarukalla sekoittaen. Lisää taikinaan rasva ja alusta loppujen jauhojen kanssa taikinaksi. Anna taikinan kohota 45 minuuttia peitettynä lämpimässä paikassa.

Pyöritä taikina tangoksi ja leikkaa yhtä suuriksi paloiksi. Pyörittele paloista pullia ja anna kohota peitettynä 10 minuuttia.

Paina peukalolla pullien keskelle kolo. Voitele pullat munalla. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja nosta teelusikallinen täytettä jokaiseen koloon. Ripottele pinnalle sokeria. Paista pullia 200-asteisessa uunin keskitasossa noin 10 minuuttia.

Paistolämpötila 200 astetta.

Paistoaika noin 10 minuuttia.



2 kommenttia:

  1. Yksi parhaista se kyllä on; maito ja lämmin pulla!! Ja mikä tuoksu...mmm....

    VastaaPoista
  2. Tein näitä just viime viikolla vai edellisviikolla.On hyviä!!!Joo järkätään vaan joku miittinki,olis kivaa!:D

    VastaaPoista