8.1.2011

Tavoitteita alkuvuodelle

Lapset haluaa sitä, lapset haluaa tätä, pitäis mennä sinne, pitäis mennä tänne. Mutta ei ole aikaa, ei rahaa jne jne ei jaksa, vaikka tahtois jne jne... Mut nyt tuli muutos! Nää rupeaa säästämään! Kohteen/tavoitteet on valittu, lapset briifattu ja ekat kolikot jo kipossa.

Tähtäin/tavoite on yksi yö Flamingossa (kylpylöintiä ja hyvää ruokaa) tai Risteily. Tai molemmat. Voin kertoa, että 2 aikuista + 4 lasta on "ongelma". Tai no, ei ongelma mutta vaatii erilaisia ratkaisuja. Esimerkiksi Flamingoon myydään mm.S-ryhmän kautta pakettimatkoja; yksi yö hotellissa, aamiaiset, kylpylä yms.. Mutta ne on kokoonpanolle 2+1-2. Eli joudumme ottamaan 2 huonetta, joka näin ollen tuplaa budjetin. Laivalle emme mahdu samaan hyttiin, se on joko perhehytti tai kaksi hyttiä. Budjetin tuplaus. Molemmissa tapauksissa jää siis kaks paikkaa täyttämättä, vaikka niisä maksamme :O Reilua? Elämä on ;) 
Mutta kappas kun keksin, mehän haalimme jostain lapsenvahdin mukaan! Kaksi kättä lisää, on aina kaksi kättä lisää! Mutta tässä kohtaa tulee kysymys, kuka haluaa lähteä ? :) heh... Tai sit, voisi olla olemassa sellanen tyttö murunen, jolle voisi olla paikka ;) Miten olis P ? 

Mutta siis anyway, jutun pointti on se, että me kaikki säästämme. Teemme valintoja ja jokainen osallistuu matkarahojen keräykseen. Esimerkiksi tänään, lapset saivat valita kimpassa, että karkkirahaa 6e (yhteensä neljälle) vai se 6e matkakassa kippoon. Kassaan meni! Hip hei eka erävoitto siis! 

Kerron siis, että jos löytyy tuttuja, sukulaisia naapureita, lapset mielellään tekevät pikkuhommia euron parin korvausta vastaan. Tämä on meille kaikille iso juttu!
Myös jos on tulossa kyläilijöitä, ja haluaa tuoda lapsille tuliaisia, yleensä namia, pyydämme näin yhdessä lasten kanssa, että sen namipussin tilalta voi antaa vaikka 50senttiä, jonka lapset pistävät sitten sinne matkakassaan!

Yritämme saada lapset ymmärtämään, että se raha ei kasva puussa, ja ilkeyttämme emme jätä käymättä ja menemättä, vaan kyse on myös siitä, että sen menemisen ja käymisen eteen pitää säästää, nähdä vaivaa ja tehdä töitä.  

Saas nähdä koska pääsemme po 

4 kommenttia:

  1. Tuo on niin tuttua. Miksiköhän kaikki olettaa perhekoon olevan 2+2? Miksei nykyään, kun kaikki on mahdollista, olisi myös suurperhe paketteja? Hiukan edes huokeammalla hinnalla, kuin sen tuplhuoneen ottaminen...Voisi olla varteenotettava myyntikikka

    VastaaPoista
  2. Minä säästänän aina, joka kuukausi pistän tuloista vähän sivuun osan lasten tileille ja osan omalle säästötilille. Tarkoitus on että lapset saisivat aikanaan säästöillä mopo yms ostettua ja ajaokortit yms olisi jo valmiiksi rahoitettu. Omat säästöt ovat puskuria yllättäviä menoja ja perheen yhteisiä hankintoja ja reissuja varten. Kun säännöllisesti säästää kertyy pienistä summista pikkuhiljaa isoja :)

    VastaaPoista
  3. Minttu: Sanos muuta! Olen miettinyt kanssa, et miksi olisi niin vaikea kehitellä joku "isompi pakettikin" myyntiin. Höh, tässä olis bisnes idea tosin ;)

    Anonyymi: Kiva että pystyt säästämään perheelle ja lapsille! Meillä on kuitenkin yhteensä neljä lasta, äiti kotona, isä opiskelee, niin ei tässä hirveästi kykene säästämään kaikille tasapuolisesti. Me olemme valinneet sen, että lapset saavat pitää äidin kotona mahdollisimman pitkään, toivon että se on aikuisena arvokkaampi muisto kuin se, että heillä on rahaa tilillä joilla hummata hetki (tai ajaa mopo- tai ajokortti).
    Itse haluan myös opettaa lapset siihen, että asioiden eteen pitää tehdä jotain, eikä sohvalla istumalla kaikki tule nenän eteen. En minäkään ole saanut ajokorttia ilmaiseksi :D
    Ja toki, meillä on pieni säästö, jos jotain sattuu, mutta se säästö ei olla humputtelua varten!

    VastaaPoista
  4. Loistavaa toimintaa =)
    Meillä kerätään pulloja... muksut siis tuolla meillä työmaalla ja panttirhat menee matkakassaan, josta äiti yrittää olla sitte lainaamatta pärsaukisessa tilanteessa ;)
    Omalla mansikkamaalla muksut painaa kans kesäsin duunia ja myyvät sitte varteenotettaville asiakkaille :)
    Meillä tavoitteena Thailandi, mut taitaa tulla eläkepaperit ennen sitä reissua ;(

    VastaaPoista