MARJAPIIRAKKA
(12 annosta)
2 munaa
1 1/2-2 dl sokeria
2 tl
vanilliinisokeria
3 dl vehnäjauhoja (Minä laitoin gluteenittomia jauhoja)
1 1/2 tl
leivinjauhetta
1 1/2 dl Juoksevaa
Sunnuntaita tai 150 g sulatettua Sunnuntai-margariinia
1 dl maitoa tai
hedelmätäysmehua
Pinnalle:
3 dl omenoita (tai mitä tahansa muita marjoja)
1. Sekoita munat ja
sokerit. Käytä happamille marjoille suurempi sokerimäärä.
2. Lisää joukkoon
keskenään sekoitetut kuivat aineet, Juokseva Sunnuntai ja neste. Sekoita
taikina tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 27
cm) pohjalle.
3. Levitä päälle
marjat.
4. Paista 200
asteessa uunin alatasossa 25-35 minuuttia. Peitä piirakka foliolla, jos pinta
alkaa tummua.
Hei! Kirjoitit että teit piirakan gluteeniittomilla jauhoilla, vaikuttiko se miten valmiin piirakan rakenteeseen? Itse täytyisi kanssa opetella leipomaan gluteenittomia leivonnaisia, mutta jotenkin mielikuva on sellainen että se on vaikeampaa saada onnistumaan. Toivottavasti et kaikkea joudu leipomaan gluteenittomaksi, itsellä lahellä muttei sentään samassa taloudessa keliaakkiaa.
VastaaPoistaItse asiassa minun mielestä näillä semperin glut. jauhoilla tästä piirakasta tuli parempaa :) Myös perhe totesi (eivät tienneet) että kyllä nyt maistuu toooosi hyvältä :) Erittäin kuohkeaa ja pehmoista. Suosittelen!
VastaaPoistaItseni pitäisi uusien neuvojen mukaan noudattaa gluteenitonta (kotimaiset viljat) sekä maidotonta ruokavaliota. Ei se viljaton, mutta se maidoton vasta ongelmia tuottaa... Pienin askelin testaamme ;)