19.5.2010

MansikkaMuffineita


Voisilmäpeliä -blogista bongasin erittäin hyviä muffinssiohjeita, tässä yksi sekoitus sieltä olevista: (suluissa omat muunnokset)

hyvin myös kahvileiväksi tai jälkkäriksi.

Mustikkamuffinsit murupäällisellä (8 isoa muffinsia) (itse käytin kuivatettua mansikkaa)

3 ½ dl vehnäjauhoa
1 ½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa

½ dl rypsiöljyä
1 ½ dl maustamatonta jugurttia (käytin vaniljajugurttia)
1 muna

2 ½ dl pakastemustikoita (käytin kuivatettuja mansikoita)

Murupäällinen:

1 dl pecan- tai saksanpähkinöitä (tai sekoitusta)
1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl fariinisokeria (tai muuta ruskeaa sokeria)
2 rkl vehnäjauhoa
1/4 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 rkl voita

Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe ja sooda. Sekoita toisessa astiassa keskenään öljy, jugutti ja kananmuna. Lisää märät aineet kuiviin ja sekoita vain sen verran, että kaikki on sekaisin, älä enempää. Kääntele joukkoon jauhossa pyöräytetyt pakastemustikat.

Jaa taikina 8 tukevaan muffinsivuokaan.

Valmista murupäällinen: leikkaa 2 rkl voita pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki kuivat aineet ja nypi voi joukkoon 

Paista 200-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia, kunnes muffinsit ovat kohonneet, ruskettuneet hieman päältä ja kypsiä myös sisältä. Älä paista liian kuiviksi.
 

3 kommenttia:

  1. Oi, nam!! Kivan näköinen murupäällinen ja varmana hyvää kans!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Oli kyllä hyvää, päällinen varsinkin ;) Kyllä rupean tällä "rungolla" tekeen enemmänkin, vielä niin helppoa ja vaivatonta kun ei tarttee vatkailla jne... !!! Näin toisenakin päivänä oikein namia..

    VastaaPoista
  3. Näyttää tosi hyvältä!Harmi kun ei näitä blogspotin blogeja pysty samalla tavalla seurata kun vuodatuksen blogeja nii ei tuu aina muistettua käydä täällä!Oon tekemässä tilauksen ihan kohta koska sly 11 kierroksella täytyy laittaa kesäkuun paketti postiin ennen juhannusta ja ei voi tietää kauan postitus nettikaupasta kestää.Just tuli kelaltakin rahat tilille,eikun haisemaan vaan :D Olen siis tilaamassa kakkusankareilta kun saadaan sieltä -20% tilauksen loppusummasta kun kuulun rinkiin.Jos sovitaan että teen ensi viikolla tilauksen.Mulla vois olla aikaa vaikka keskiviikkona tai torstaina tehdä se.Sovitaanko että laitat mun s-postiin viestin mitä haluat sieltä tilata niin mä tilaan ne ja maksan(suoraan nettipankista)ja maksat mun tilille sitten kun tuotteet tulee.Ja jaetaan postarit.Onnistutko meiltä hakemaan sitten sun tuotteet?Asutaan Luolajassa.s-posti on meri.kuisma@hotmail.com .Sano vaan tekisit jonkun jutun eri tavalla

    VastaaPoista