31.12.2012

Banaanikakku


Muutama kaunis, lähes musta, banaani nökötti pöydällä, enkä raaskinut pois heittää. Mietin, mitä tekisi, ja lähdin googlettamaan helppoha kakkuphjeita. Alla se, minkä löysin Myllyn paras - sivulta. Päälle tein seuraavana päivänä puolikkaan mokkapala-kuorrutuksen, jossa oli kaakaojauhetta hieman vähemmän ja kaffee oli hieman vahvempaa :) 


BANAANIKAKKU

suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen tai torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l),
noin 20 viipaletta tai noin 20 muffinia

5 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2 dl sokeria
2½ tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
2 dl kermaa
3 munaa
2-3 dl banaanisosetta (2-3 isohkoa banaania)
1½ dl juoksevaa margariinia


Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Banaanisose kannattaa tehdä esim. sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista. Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua. Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.


Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti