2.9.2012

Helppo ja Nopea Omenapiirakka


MARJAPIIRAKKA
 (12 annosta)

 2 munaa
 1 1/2-2 dl sokeria
 2 tl vanilliinisokeria
 3 dl vehnäjauhoja (Minä laitoin gluteenittomia jauhoja)
 1 1/2 tl leivinjauhetta
 1 1/2 dl Juoksevaa Sunnuntaita tai 150 g sulatettua Sunnuntai-margariinia
 1 dl maitoa tai hedelmätäysmehua




Pinnalle:
 3 dl omenoita (tai mitä tahansa muita marjoja)

Omenoiden päälle ripottlein kanelia, sekä tein muruseoksen (100g margariinia, 0.5dl fariinisokeria, 0.5dl sokeria, vaniliinisokeria, 3dl kaurahiutaleita) 




 1. Sekoita munat ja sokerit. Käytä happamille marjoille suurempi sokerimäärä.
 2. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, Juokseva Sunnuntai ja neste. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 27 cm) pohjalle.
 3. Levitä päälle marjat.
 4. Paista 200 asteessa uunin alatasossa 25-35 minuuttia. Peitä piirakka foliolla, jos pinta alkaa tummua.



2 kommenttia:

  1. Hei! Kirjoitit että teit piirakan gluteeniittomilla jauhoilla, vaikuttiko se miten valmiin piirakan rakenteeseen? Itse täytyisi kanssa opetella leipomaan gluteenittomia leivonnaisia, mutta jotenkin mielikuva on sellainen että se on vaikeampaa saada onnistumaan. Toivottavasti et kaikkea joudu leipomaan gluteenittomaksi, itsellä lahellä muttei sentään samassa taloudessa keliaakkiaa.

    VastaaPoista
  2. Itse asiassa minun mielestä näillä semperin glut. jauhoilla tästä piirakasta tuli parempaa :) Myös perhe totesi (eivät tienneet) että kyllä nyt maistuu toooosi hyvältä :) Erittäin kuohkeaa ja pehmoista. Suosittelen!

    Itseni pitäisi uusien neuvojen mukaan noudattaa gluteenitonta (kotimaiset viljat) sekä maidotonta ruokavaliota. Ei se viljaton, mutta se maidoton vasta ongelmia tuottaa... Pienin askelin testaamme ;)

    VastaaPoista